Ziua când țara noastră a devenit țara lor

La 19 iunie ei ne-au arătat că țara nu ne mai aparține. Ultimul drept democratic de a vota o dată la 4 ani este o simplă formalitate iar ei pot decide, chiar și în baza unor absurdități, dacă să ne bage în seamă sau nu. În acest articol nu voi vorbi despre Plahotniuc, istoria și acțiunile lui murdare vă sunt cunoscute prea bine. Voi vorbi despre judecătorii corupți până în măduva oaselor. Politicienii vin și pleacă, guvernările se schimbă, însă judecătorii corupți rămân cu anii. Ei au invățat bine să lingă călcâiele politicienilor și să se mențină în fotoliile lor.

În țara noastră, noi suntem cetățeni onești. Achităm impozitele. Nu dăm mită. Mergem la vot chiar și dacă suntem la mii de kilometri de casă. Protestăm pașnic și credem în lege.

În țara lor, ei au regulile lor nescrise, dar atât de funcționale. Devin corupți chiar de pe băncile universității. După asta aruncă bani grei pentru a deveni judecători. Investițiile le răscumpără prin executarea comenzilor politice precum cea din 19 iunie.

Întreaga viață și-o trăiesc prin minciună și furiș. Își cumpără mașini de lux cu 10.000 de lei și achită impozite mai mici. Scriu casele pe cumătri. Își iau concedii plătite din contul nostru și într-un final au parte de pensii mai mari decât salariile noastre. Ei pot să restabilească în funcție corupți precum Gramețchi, și cu aceeași ușurință pot să anuleze votul a 129,432 cetățeni. Ei pot să piardă dosare la CEDO din simplu motiv că tot noi vom plăti despăgubirile. Da, tot din banii noștri.

De ce? Pentru că asta e țara lor. Și oricine se alătură lor, chiar și o judecătoare cu 2 ani experiență, dintre care 1 an în maternitate, va avea parte de protecție atât din partea castei de judecători, cât și din partea guvernării de la care primesc onorarii pentru executarea comenzilor politice.

Noi putem să scriem articole și să ne jăluim la infinit pe Facebook. Sau putem să ieșim la protest. Duminică, de la ora 14.00. Faceți acest mesaj auzit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.