Master-class despre cum să pierzi Primăria Chișinău

N-am scris pe blog de anul trecut, dar ce am văzut azi în piață pur și simplu m-a distrus, moral. Un primar pe care l-am susținut de-a lungul anilor și eram pe cale să-l votez în curând, dă muzică tare atunci când oamenii sinceri scandau Jos Mafia și Vrem miliardul înapoi. Poate celor care au dorit să ne dezbine le-a reușit acest lucru.

20150607_222301

Greșeli sau lecții, numiți-le cum doriți:

1. Ghimpu s-a întâlnit cu Plahotniuc vineri în jurul orelor 23.30. Întrebat azi de jurnaliști, acesta n-a răspuns la întrebare. Noi o să ne facem singuri concluziile. Mie în cap poate să-mi treacă un singur lucru: Plahotniuc a promis să nu-l critice pe Chirtoacă cu presa și cățeii lui, dar a cerut ceva în schimb: să nu cedeze și să rămână în PMAN duminica, pentru ca Demnitate și Adevăr să rămână în umbră. Oamenii stăteau sub copaci. Erau și mai mulți.

2. Ghimpu și Chirtoacă au uitat sau nici n-a știu că propriul său electorat se află la celălalt miting, la 30 metri distanță. Nu trebuia oamenii ăștea invinovățiți, făcuți săraci, anti-europeni. Că ați depus primii cerere pentru PMAN nu justifică nesimțirea de a denigra un popor și așa umilit care abia abia a reușit să se treazească din somn. Plus, în urmă cu o lună Chirtoacă era aplaudat de oameni, la același meeting al platformei Demnitate și Adevăr. Atunci n-a zis nimic de organizatori. DE CE?

Screenshotfff

3. Ghimpu și Chirtocă a preluat limbajul cățeilor lui Plahotniuc și au început insistent a vorbi despre Țopi, Năstași. Parcă în tandem cu ei, nu cu propriu popor. Nimeni nu s-a pornit să voteze platforma Demnitate și Adevăr, mai ales că este una civică! Dar dușmanul comun ne-a unit.

4. A fost tare dureros în suflet ca atunci când scandam pușcărie pentru hoți, PL-ul să dea muzica tare. Dragilor, oare voi nu susțineți aceeași ideea? Oare nu toți ne dorim acest lucru?

5. Nu contează de cine au fost chemați, oamenii au venit în stradă să ceară justiție corectă fără a mima investigarea miliardului furat. Oare chiar nu a înțeles asta Chirtoacă?

6. Ghimpu se întreabă ce este mai important, primăria Chișinău sau miliardul furat și protestul nostru? Răspuns pentru moș: MILIARDUL! Un meeting electoral cu 200 membrii de partid nu vă ajută cu nimic! (a se vedea poza). Nici pe voi cu Primăria, nici pe noi, cu miliardul…

Stimate Dorin Chirtoacă. Cugetați bine acest articol. Este un mesaj în care se vor regăsi mulți dintre cetățenii care v-au susținut de-a lungul anilor, și erau pe cale să vă susțină și la 14 iunie. Cereți scuze în mod public pentru nesimțirea de care ați dat dovadă în piață și eu tare mai sper, că poate, printr-o minune, veți reîntoarce voturile care le-ați pierdut astăzi.

Preluat de Jurnal.md, Stirilocale.md

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.