Dacă mâine va fi război

M-a trecut azi un gând: dacă mâine va fi război și Moldova este nevoită să cheme la arme rezerviștii, printre care și mulți din noi, avem ce apăra? Din discuțiile din societate vedem că ai noștri sunt gata să întâmpine tancurile rusești cu flori și să le spună mulțumesc că i-au eliberat de fasciști. Ce se întâmplă azi în Ucraina este privit de moldoveni ca un film de acțiune foarte bun. Ca un scenariu ireal care nu s-ar putea întâmpla niciodată Moldovei, deși avem o bombă cu ceas peste Nistru.

Europa, SUA, NATO nu vor interveni într-un conflict. Nu riscă pentru Ucraina, nu va risca nici pentru Moldova, o țară în care cetățenii îl iubesc pe Putin mai mult decât propriu președinte. Între timp, cel mai urât război informațional și propagandist face legea.

Dacă mâine va fi război…

1. O parte din moldoveni vor ține cu ”pacificatorii” ruși

A4

2.Rușii ne vor face așa

Bv8-GHdCEAE9kZH

sau așa

BvzLkAUIgAAK2G0

de la Bălți va veni probabil un astfel un mesaj:

1891265_10152256372044932_2057950731_n

3. Soldații căzuți pentru apărarea patriei vor fi uitați la fel ca cei care au luptat în 1992 pentru R.Moldova. Între timp, moldovenii de la țară mumificați de Pervai Canal, vor aplauda că am scăpam de fasciștii români, americani și homosexualii europeni.

Avem o gravă problemă de demnitate, unitate și mobilizare (deși apă în cap știm a turna).

965 thoughts on “Dacă mâine va fi război

  1. tzutz says:

    Ft puteric articol. Vorba englezeasca “a picture is worth a thousand words” (o imagine valoreaza cat o mie de cuvinte). Am o singura contradictie insa: Dupa parerea mea, daca s-ar intampla asa ceva in Moldova, astazi, Romania acuma isi cam stie misiunea sa pe lume si va fi cu trupele la (peste) Prut sa va ajute intr-un clipit de ochi, fiti siguri de asta. Cu sau fara acordul/ajutorul NATO.

    Sign me up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.