Cum a eșuat generația mea

7apr_wordpress_comFiecare deceniu este reprezentat de o generație de tineri care au foarte multe lucruri în comun, chiar dacă nu recunosc. Aceste similitudini (viziuni și valori) observându-se în perioada de glorie a acestei generații. Generația 2002 și-a făcut datoria. A fost o generația anticomunistă datorită căreia s-a mai reaprins flacăra românească în Moldova. Aceaști tineri au luptat ani buni, chiar dacă au fost trădați. Ei au visat până în ultima clipă la o țară europeană fără boșoroci sovietici și comuniști. Cei mai mulți din acești tineri nu mai sunt pe aici.

Generația mea este generația anului 2009. Una care a eșuat din start pentru că nu a putut să-și țină în frâu politicienii oportuniști. Generația mea și-a dorit o Moldovă europeană în care legea să lucreze dar s-a încrezut până în ultima clipă hoților de azi, deși alternative au existat. Mulți din tinerii alături de care scandam alaltăieri lozinci aprinse, au devenit astăzi complicii acestor hoți.

Generația mea a pierdut de fiecare dată când nu a putut reacționa la acțiunile grave și flagrante ale guvernării actuale. Nu a reacționat, cum spuneam mai sus, pentru că au devenit complicii acestor oportuniști, chiar și involuntar, fără a înțelege nici astăzi cum se vinde zilnic bucăți din Moldova, ba rușilor, ba altora.

Chiar și așa, cred până în ultima clipă că în țara asta există măcar 100 de tineri care într-o bună zi vor da lovitura iar timpul europenilor sovietici va intra în pagina neagră a istoriei nostre.

Articol prelut de Jurnal.md și StirilLocale.md

726 thoughts on “Cum a eșuat generația mea

 1. tzutz says:

  Va fi fost un capitol de tranzitie. . . Stai linistit. Copii cresc si ei mari, si vorbesc romaneste, dupa cate am auzit. . .

  Important e sa nu mai lasam pe Rusia sa va captureze din nou in orbita. Asta din pacate depinde si de Romania, care e mult prea prudenta si lasa, la capitolul Rusia/Moldova (cu exceptia anumitor politicieni). Ar trebui sa fim mai ca Polonia la capitolul Rusia. Noi am pierdut mai mult decat ei.

  Mai presus de toate insa, asta depinde de voi, sa nu fiti prosti.

 2. Andrei, știi cum se spune, că e nevoie de 40 de ani ca să se uite de o perioadă/lume. Mai avem încă 17 ani, probabil, când definitiv vom scăpa de boșorogii sovietici și comuniști.

  Poate, atunci, având și tu în jurul la 40 de ani, vei participa la alegeri ca un candidat și vei contribui definitiv la schimbarea clasei politice învechite și la construirea uneia noi, europene și necorupte. Eu te-aș vota, spre exemplu 😉

 3. =Altcineva= says:

  Un mesaj european din Lituania:

  http://ru.delfi.lt/news/politics/gribauskajte-obsudila-s-prezidentom-gruzii-podgotovku-k-sammitu-nato.d?id=65602952#ixzz3AzIOwXf8

  20 August 2014:
  Presedinta Lituaniei, Dalja Gribauskaite
  a coordonat cu conducerea Gruziei despre participarea acestei tari caucaziene
  la ReUniunea NATO din Tara Galilor / Marea Britanie/
  din 4-5 Septembrie 2014 la care se planifica adoptarea
  unor documente importante referitor la Forta de Aparare a Gruziei
  si de asemenea aderarea ei in viitor la NATO si UE.
  A propos, la aceasta intrunire este invitata si adormita ametita Rep. Molotova din bratele Maicii Rusesti .
  ———————————————————————————–
  Nota Speciala:
  Si Guvernantii si Diplomatii pruto-nistreni filo-rusi si anti-români
  de la Chisinau oare cu ce se ocupa acum
  in fata pericolului invaziei moscalesti
  cu hoarde calare pe tancurile de peste Nistru ?
  Sunt ei cu totii in vacante de lunga durata
  in spatiul vamal ocupant moscalesc terorist dodonist gagautzist ?
  Iar reprezentantul Rep. Molotova la sediul NATO din Bruxelles,
  agentul moscovit Mișka Gribincea stati-alist independentist moldafnist cu cât este platit de Kremlin
  ca sa saboteze euro-integrarea noastra ?
  Si Presedintele Timofte inca nu s-a trezit din amortire ?
  –––––––––––––––––––––––
  N.B.
  iata ce declara Andru,
  un moldovean militar din Legiunea Franceza:

  /unimedia info 20 August 2014/
  “Am vrut să fac armata la noi, dar nu corespunde așteptărilor mele. Băieții de la noi nu sunt apți. Trebuie să fie 100 de oameni, dar oameni buni. R. Moldova are mult de lucru la acest capitol. Noi nu avem arme.
  De exemplu, eu în Legiunea Franceză am avut posibilitatea să trag din orice tip de armă și să lansez orice tip de grenadă. Nu dădeam raportul la gloanțe și grenade. Uneori am ajuns să fiu plictisit să trag din ele. Dar în armata R. Moldova? Timp de un an și jumătate soldații împușcă o dată și atunci șase gloanețe. Se poate numi acesta un soldat? Dacă nu dă Doamne începe un conflict la noi, băieții care păzesc Ambasadele credeți că vor putea utiliza armele pe care le au în dotare? Nu cred. Nu avem nici arme.

  O altă problemă de la noi. Tinerii nu sunt pregătiți psihologic pentru armată. Nu cred că vor putea duce cadavre sau să reziste atunci când își va vedea prietenul cum moare sub ochii lui. Este o etapă foarte importantă.
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Dacă s-ar începe un război cu Transnistria
  atunci noi avem tehnică și muniții
  doar pentru o oră și jumătate – două ore.
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  De asemenea, gradele militare nu sunt obținute pe merite. La noi dacă ai catedra militară ești deja sergent. Un adevărat sergent trebuie să aibă 10 ani de armată și peste 40 de misiuni. La noi aici toți sunt sergenți. Eu în schimb când vedeam un sergent în Legiune tremuram. Cei de la noi au grade, dar nu știu pentru ce. Eu sunt caporal șef și sunt foarte mândru. “

Leave a Reply

Your email address will not be published.